Tarhalainen opettelee enkkua #2

Kuukausi sitten kirjoittelin isoveljen englannin kielen kuulumisia.  Nyt on tarhaa takana kuukauden verran ja myös kieli on kehittynyt.

Puheeseen on alkanut viime päivinä ilmestyä englanninkielisiä sanoja. Kiitos korvataan useimmiten thank you ja kun pyydetään jotain, sanotaan please. Vauvaa komennetaan huutamalla ”no pikkuveli no!” ja ruokaa arvosteltiin sanomalla ”tämä on kyllä no hyvää ruokaa”. Eilen myös sana yes tuli ekaa kertaa mukaan juttuihin. Ja kun iltapuuro ei valmistunut riittävän nopeasti, isoveli tuli viereen huutamaan ”go go go nopeemmin!”. Vaikka tarkoitus ei olekaan alkaa puhua finglishia, niin silti en pidä tätä kielten sekoittumista kovin isona ongelmana.

Lisäksi englanninkieliset sanat ovat alkaneet tarttua paljon nopeammin. Kerrottiin puistossa, että ennen kilpa-ajoon lähtöä sanotaan ”ready, set, go” ja sitä alettiin heti huudella lähtöviivalla potkulaudan kanssa. Isoveli myös kysyi multa, että miten sanotaan ”nopeammin” englanniksi. Kun kerroin, että se on faster, otettiin sekin heti käyttöön.

Myös tarhakaverit opettavat isoveljelle englantia ja ovat käyneet esimerkiksi värejä läpi. Muutenkin lapset on ottaneet hänet tosi hyvin mukaan porukkaan, mikä on ihan käsittämättömän hyvä ja tärkeä juttu. Saatiin jopa yhdeltä tarhakaverilta kutsu hiphop-synttäreille (okei, se kutsui koko tarharyhmän, mutta silti tosi kivaa). Bileitä odotellessa!  🎉

Kieli ei vielä ole mitenkään kokonaisina lauseina käytössä ja sanasto on rajallista, mutta nyt on hanat auki isosti. Isoveljen päässä pyörii varmaan kymmeniä tai jopa satoja englannin kielisiä sanoja, jotka alkaa pian loksahdella oikeille kohdille. Nyt puhuu kotipsykologi, mutta tämä on mun vahvin veikkaus.

Täällä oli muuten eilen tosi lämmin päivä, yli 20 astetta! 😎

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s