Tavaroiden muutto ulkomaille

Huonekalut saapuivat vihdoinkin viime keskiviikkona! Ennen muuttoa pohdittiin pitkään, miten tehdään huonekalujen kanssa. Vaihtoehtojahan oli kolme:

 1. Ei oteta huonekaluja mukaan
 2. Otetaan kaikki huonekalut mukaan
 3. Otetaan osa huonekaluista mukaan ja hankitaan osa paikan päältä.

Me päädyttiin alimpaan vaihtoehtoon. Syy oli oikeastaan se, että ei uskallettu lähettää kaikkia huonekaluja matkaan ja toisaalta taas haluttiin osa huonekaluista mukaan (esimerkiksi oma sohva ja sängyt). Oikeaa vastausta ei varmaankaan ole, että miten tämä kannattaisi hoitaa. Nyt kun tavarat on lähetetty ja vastaanotettu täällä päässä, kerron tärkeimmät oppini tavaroiden muuttamisesta ulkomaille:

 • Selvitä, mitä kohdemaahan saa lähettää. USA:an esimerkiksi ei saa lähettää meri/lentorahdissa ruokaa, nesteitä, lääkkeitä tai arvoesineitä (esim kulta- ja hopeakorut). Ja paristoja/akkuja sai lähettää vain lentorahdissa.
 • Tarkista sähkölaitteiden toimivuus kohdemaassa. Laitteet, joissa on merkintä ”100-240 V, 50-60 Hz”, toimivat kunnolla kaikkialla maailmassa adapterilla. Muutoin laitteet toimivat vajaavaisesti tai pahimmillaan voivat olla hengenvaarallisia. 💀
 • Lahjoita, myy ja anna lainaksi tavaraa. Tai heitä roskikseen. Aloita tavaroiden lajittelu hyvissä ajoin, koska kiire tulee kuitenkin. Tori.fi ja Facebookin kirppikset toimivat hyvin, jos hinta on kohdillaan. Lahjoitettavaa, ehjää tavaraa kannattaa viedä esimerkiksi Hope ry:lle.
 • Poimi kirsikat kakun päältä. Jos et ole tarvinnut aikoihin jotain tavaraa/vaatetta, et kaipaa sitä myöskään ulkomailla. Valitse mukaan vain ne tavarat ja vaatteet, jotka ehdottomasti haluat pitää ja keksi jatkosijoituspaikka lopuille.
 • Et sä sitä kaikkea kuitenkaan tarvitse.* Kun luulet karsineesi riittävästi tavaraa pois, voit huoletta karsia vielä lisää.
 • Syö keittiö tyhjäksi. Suunnittele viimeisten viikkojen ruokia sen mukaan, mitä ruoka-aineita keittiöstä vielä löytyy.
 • Muuttopäivänä erittele ja pakkaa matkalaukuissa vietävät tavarat ekana. Kun tavarat oikeasti isketään pahvilaatikoihin, kannattaa olla valmiiksi eriteltynä lentokoneeseen mukaan otettavat tavarat. Näin varmistut, ettei vääriä tavaroita lähde rahtiin ja pitkän muuttopäivän iltana on kiva, jos loput kamat on jo valmiina laukuissa ja ideaalitilanteessa vietynä hotelliin tai missä ikinä vietättekään viimeisen/viimeiset yöt. Kokemuksesta voin kertoa, että niitä loppuja kamoja ei sitten hermoromahduksen partaalla, lopen väsyneenä ole kiva latoa laukkuihin.
 • Ole looginen matkalaukkujen kanssa.** Jos mahdollista, pakkaa yhteen tai kahteen laukkuun pelkästään tavaroita, joita tarvitset vasta kohdemaassa. Jos epäilet muistiasi ja kykyäsi loogiseen ajatteluun muuton keskellä, merkitse erikseen laukut, joita sinun ei tarvitse avata.

* Me oltaisiin voitu helposti karsia neljäsosa tänne raahatuista tavaroista. Niin kuin nyt vaikka 29 pientä sisustustaulua, kaikki kynttilänjalat, kuudet villasukat ainoastaan mulle ja muutkin ”voin mä tätä vielä joskus käyttää” -vaatteet ja kengät. Ainut kotiin jätetty esine, mitä olen kaivannut on pieni suihkupullo, millä voisi suihkutella isoveljen ja mun yrttiviljelmää. 🌱

JPEG-kuva-AE7FB1D27E57-1

** Meidän tapauksessa laukkuja pakattiin ja purettiin neljässä eri paikassa vanhan ja uuden kodin välillä. Vaikka yritin olla järkevä tavaroiden kanssa, oli kaikki väsymyksen tilasta riippuen koko ajan enemmän tai vähemmän solmussa. Paremmalla suunnittelulla ja täydellisessä maailmassa osaa laukuista ei olisi tarvinnut avata kertaakaan ennen uuteen kotiin pääsyä. Mutta eihän se tietenkään ihan niin mennyt. Edelleen muuten meidän iPad ja mun juuri korkattu meikinpoistovoide on kateissa.

Olisi kiva kuulla hyödyllisiä vinkkejä ulkomaanmuuttoihin liittyen, kerro jos tulee muuta mieleen. 🤓
JPEG-kuva-1E93FF1756BC-1

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s