Pääsiäinen chicagolaisittain

Meillä ei ollut mitään tietoa, miten pääsiäistä juhlitaan USA:ssa tai juhlitaanko sitä edes. Pääsiäistä kyllä juhlitaan, mutta ainakin Chicagossa paria viikkoa aiemmat St. Patrick’s Dayn hulinat olivat aivan eri luokkaa. Se oli paikallinen vappu! Chicagon joki oli värjätty vihreäksi ja porukkaa oli kuin pipoa.

Täällä pääsiäistä vietettiin ainakin seuraavasti:

Pääsiäispupu jakoi lapsille karkkia. Näitä korin kanssa kulkevia pääsiäispupuja oli monessa eri paikassa vähän samaan malliin kuin Suomessa joulupukkeja joulunaikaan. Ilmeisesti lapset saavat myös pääsiäiskoreja vanhemmiltaan tai muilta läheisiltä. Tämä meni meiltä vähän ohi enkä jaksanut selvittää mitä sinne koriin olisi pitänyt laittaa, joten isoveli jäi nyt ilman krääsäkoria.

Pääsiäismunan metsästystä järjestettiin monessa paikassa ja mekin osallistuttiin kirpputorilla sen verran, että isoveli löysi (mä sen oikeesti löysin) yhden munan. Se ei muuten ollut suklainen muna muoviyllätyksellä, vaan muovimuna suklaasisällöllä. Kaupoissa myytiin pääsiäisrojua, esimerkiksi kortteja, suklaapupuja ja ilmapalloja. Ja kaupat oli auki täysin normaalisti.

JPEG-kuva-FA745E28BA11-1

Sunnuntaina käytiin pääsiäisbrunssilla Signature Room -nimisessä ravintolassa 95. kerroksessa ja saatiin taas ihmetellä maisemia. Oltiin siellä serkkujeni amerikkalaisen ystävän kanssa, jonka olen tavannut viimeksi vaatimattomat 23 vuotta sitten. Oli tosi hienoa nähdä ja muistella hänen 90-luvun Suomen matkaansa. Muutenkin on tärkeää tuntea joku paikallinen, jolta voi kysellä hassuja, kuten miksi mun tummissa pyykeissä on valkoisia länttejä pesun jälkeen, mistä kannattaa ostaa ruokaa ja mihin mennä lääkäriin tarpeen tullen.

Pari erittäin tärkeää juttua amerikkalaisten pääsiäisestä puuttui: vapaapäivät ja Kinderit. En tajua miten nämä kaksi ehkä tärkeintä juttua on voinut mennä ohi. 😭

Huomenna meidän huonekalut muuten vihdoin saapuu. 👏👏👏  Johan siitä on kaksi kuukautta, kun ne viimeksi nähtiin! Edellispäivänä meidän pumpattava ilmapatja hajosi. Ei hirveesti naurattanut.

Mainokset

2 vastausta artikkeliin “Pääsiäinen chicagolaisittain

  1. Kivaa että saatte huonekalut, se helpottaa elämää kummasti. Pääsiäinen lienee kristillinen juhla eli sitä juhlitaan kai kaikkialla missä on kristittyjäkin. Tiesitkö muuten että ortodoksit juhlivat pääsiäistä eri aikaan meidän muitten kanssa? Juliaaniseen kalenteriin perustuva pääsiäinen on tänä vuonna huhtikuun 8.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s